1 Läs mer >>
Ville bara dela med mig av den lyckligaste nyheten. Dessutom är det sol och 25 grader ute. Alla som känner mig vet att jag hatar sommar. Usch!!!

Min tenta är klar!

1 Läs mer >>
Räknar ner timmarna till helgen #gottagetdownonfriday!!! Jobbade tio stressiga, slitna, omtöcknade timmmar igår, men nu är vi ju nästan framme! Projektarbetet är inskickat, bara halva skräptentan och en opponering kvar innan två hela dagar av ledighet. All the best.
 
This is what keeps me going:
- Fredagsfika på Dirty Records
- Svenska Akademien på Liseberg
- Se Eli spela trummor i Karlstad
- Klappa Evelinas mage
- Långpromenad med Värmlands skräpigaste hund

Who thought succes...

1 Läs mer >>

Oh god, why can't ...

2 Läs mer >>
Det var ett tag sedan något provocerade mig så till den grad att jag orkade göra någonting av det. Så läste jag texten ovan. "Världen är inte skyldig dig jobb och bostad, du är skyldig världen nåt." Först ska jag påpeka att jag ser en del av poängen med texten, om den riktar sig till bortskämda ungdomar som aldrig varit med om någonting som utmanar deras världsbild, som inte behövt tänka på någon annan än sig själva och kräver att få en priviligierad framtid serverad på silverfat. Men... hur kommer det sig att dessa ungdomar är som de är? Är de för att de aktivt väljer det? Eller har det med deras uppväxt att göra? Givet är kanske vad jag anser: att det är uppväxten som är boven. Om föräldrar och omgivning tillåter barnen att bli så, har dessa rätt att i efterhand komma och peka sitt finger, anklaga ungdomar för lättja och egoism? Jag tycker inte det.
 
För det första är man som barn i hög grad offer för sin omgivning. För det andra har man aldrig valt att finnas till. Man föds in i ett visst samhälle, i en viss familj med vissa värderingar, och man drillas att passa in i detta från den stund man först luftar sin klibbiga spädbarnshand. Under uppväxten lär man sig förhoppningsvis tänka själv, man lär sig uppskatta vad man har och man finner någonting värt att kämpa för. Om man har tur. Om det nu inte blir så, om man blir en gnällig tonåring som gud förbjude frågar vad man ska göra - har man bara sig själv att skylla? "Din stad är inte skyldig att tillhandahålla fritidsanläggningar [...] Med andra ord väx upp, sluta gnäll och lämna din drömvärld." Eller handlar det här om ungdomar i utanförskap som bränner bilar? Är det också deras fel att samhället ser ut som det gör? Jag vill inte nonchalera det faktum att varje individ har ett eget ansvar, vi är i detta tillsammans och för att världen ska vara en hållbar plats måste vi hjälpas åt. Men... varför skulle man vilja kämpa för att vara delaktig i ett samhälle som inte vill ha en? För det är så det ser ut. Alla har inte samma förutsättningar, och liksom vi ungdomar tydligen är skyldiga resten av världen något så är den skyldig oss minst lika mycket. Att ni ska försöka ge oss en plats är väl inte för mycket begärt?
 
Kom förhelvete inte och klandra ungdomar för att de inte hittar sin plats i en värld ni låtit gå åt helvete.

"Dina föräldrar är...

1 Läs mer >>
Räcker det att jag har skrivit tusen ostrukturerade, lösryckta ord i ett dokument? Får jag godkänt nu? Är det en för- eller nackdel att jag överanvänder utropstecken när jag skriver om bostadssituationen idag? Blir det övertygande då, så att jag slipper hitta källor på mina motsägelsefulla påståenden? Sådana frågor är viktiga när man skriver tenta på en lördag. Men jag fick en fin souvenir-mugg av Elis mamma, den är svart och solgul med ödlor på. 
Åh jag dör på allt jag har att göra, och främst på den våldsamma kräksmensvärken jag har från nacke till hålfot. 
Kul.

Nacken böjd som et...

4 Läs mer >>
Jag visste inte var jag skulle göra av mitt trumset som jag ändå inte kan spela på och jag visste inte var jag skulle få ett skrivbord ifrån, vilket jag verkligen behövde. Så... ja, så fick det bli. Nu sitter jag här och pluggar inte ens lite, trots att jag aldrig haft en såhär svår tenta innan. Så går det när man måste kombinera heltidsplugg med slitigt jobb för att ha råd med hyran. Men ändå, jag räknar ner dagarna tills pluggstressen är över, bara 16 tunga dagar utan vila, det pallas! Ung och vital, pigg och glad. Jag tröstar mig med att Eli köpte flygbiljetter till Berlin i juli, längtar så himla mycket till öl mot en vägg täckt av snyggaste graffitin och att strosa i svala museum, hand i hand. Sommar snart, bäst bäst.

You've got to prom...

0 Läs mer >>
Då kan man jobba till halv tio och peppa för en helg späckad med spexigt fattigdoms-plugg. Kul!

Åh, skönt, fredag!

2 Läs mer >>
Eli klarade det stora Laveborn-testet (en helg i Värmland) så nu är vi kära på internet också. Han tyckte om både min mamma och min häst, Det är skoj. På vägen hem från Lindesberg klockan 3 på natten ser man ut såhär:
 

You were good toni...

1 Läs mer >>
Låtsas att jag är gladare, piggare, mer pepp, snyggare och har bättre självförtroende, så att jag pallar köra två timmar till Lindesberg för att stå ensam i ett hörn och se min pojkvän spela. Men sen följer han ju med hit, till mitt Värmland och det blir ju bra. Han är ju bra. Så just nu låtsas jag.

Going nowhere til ...

0 Läs mer >>
Det är så, att ligger man på rygg i skiten har man en föränderlig himmel som breder ut sig så långt ögat når, man har kvar alla drömmar man aldrig kommer uppfylla och man har något fint att se på. Flyger man högt ser man smuts och fördärv, man vidgar sitt perspektiv och drabbas av hopplöshet och insikt om skiten i vilken man så småningom kommer hamna. 
Så tänker jag.
Håll dig på marken och undvik fallet.
Så tänkte jag.
Flyg lågt och landa mjukt. 
Sen tänkte jag inte.
Kysser hårt på perrongen och hoppar ombord i sista sekund.
Flyger högt och hisnar. 
 
Väntar på smällen.

Everybody's head i...

0 Läs mer >>
There's comfort in the bottom of a swimming pool 
I'm holding my breath for you 
There's no doubt in my mind that if you could then you would try 
To crack my ribcage open and pull my heart right through
 
And I am permanently 
Preoccupied with your past 
I've been around long enough now 
To know that the good things never last 
They never last. 

How low is your self esteem 
And how low could it possibly be? 
I know, I know you're in love with me 
And I've been ignoring you 

I will stop cutting my pants into shorts 
I will address the issues I cannot ignore 
And I will do the things I think you might like 
And I will be alone probably the rest of my life 


Stop crying, you'r...

0 Läs mer >>
Jag fick en sjukt fin penna av Eli. Det står "Happy Day" på den. Det borde göra det lättare att plugga, inte sant? Fast jag ritar bara svampar i mina dyra kursböcker istället. Jag skyller på att jag fortfarande är sjuk sen Groezrock. All the best.

Pretty in ink.