1 Läs mer >>
på jobbet skrattar de och kallar mig teatral när jag talar om saker jag uppskattar. "enmansteater" kallade han mig här om kvällen. lustigt va? men så är det, jag skådespelar, för alltsom oftast har jag inte energi nog att landa där jag är, för där jag är är det inte särskilt bra och alltsom oftast drabbas jag av hopplöshet. varje år. hur håller andra människor ihop? eller gör de det? i min värld är alla hopplösa, sorgliga varelser som klamrar sig fast för glatta livet medan de dränker sin ångest i hysteriskt gälla skratt som elakt studsar mellan de tomma väggar som håller oss fångna. men jag skrattar för det, talar med tindrande ögon om hur gott de nyplanderade kryddorna i vardagsrummet luktar, förlorar i pingis med övertygande entusiasm och ligger vaken hela nätterna med en slingrande ångestklump i bröstet.
 
idag gick jag tidigare från en betald utbildningsdag för att jag kvävdes av utmattningshuvudvärk. "klart du kan gå, det är ju inget fängelse", skämtade säkerhetsoperatören när jag lämnade den rättspsykiatriska vårdskedjans huvudbyggnad - säkerhetsklass 1 - för dagen. jag skrattade och blinkade menande, grät inombords och väntade en kvart på bussen som tog en evighet från världens ände i Gråbo. nej, inte är det ett fängelse - det är ett sjukhus. men inte känner jag mig friare för det.
 

he's only an actor.

0 Läs mer >>
Min dator dog. Eller laddaren. Eller, jag vet inte, men funkar gör den inte. Jag har det rätt gött ändå.

Now us slaves break b...

1 Läs mer >>
Jag och Eli prickar in våra jobbdagar perfekt med den andres lediga dagar och nu spontanåkte han till Krakow, kommer hem när jag åker till Karlstad. Bra jobbat, jojo. Vi överlever ändå, för att vi är smygromantiska och fantastiska. Men på tal om bra jobbat, jag jobbar ganska bra. Detta trots att klockan ringer 05:00 och bussen går 05:39 om morgnarna. Patienterna är fina i kontakten och jag kan se att jag har vuxit det senaste året. Det är en fin känsla, fast jag är slut efter varje tio-timmars-pass. När jag tänker efter så har jag bara tio pass kvar innan fem veckors ledighet, så det kan jag gott stå ut med. I Juli väntar konserter i mängder, lata dagar i Kalmar, bokläsning vid Härlanda tjärn, festival och tio dagar i Berlin-Hannover-Finland-Stockholm. Kul.

So we return to her w...

1 Läs mer >>
Så går det när man klagar på värmen - det blir ännu varmare. Slet mig runt femman i dödshetta och fick snyggaste bonna-brännan! Nu äter jag dödsstark chilisoppa ur Evelinamuggen (eller, mugg? den är ju enorm!) och är pepp på att träffa henne imorgon. Men först! Fyra timmar i bil och punkspelning!

Kaos och värme och li...