1 Läs mer >>
 

Men till nyår, då ...

0 Läs mer >>

oh. my. god! hilaa...

1 Läs mer >>
Min dator blir lite kinkig av gifar, men det är så himla bra tentatidsfördriv, så håll till godo!

[smokin']

0 Läs mer >>
tvåtusen skriva ord, utan att säga någonting. men en bild säger mer än tusen ord, så här kommer några på känslan av en tenta samt känslan av en flottig stekpanna:
 

[for rainy days yo...

0 Läs mer >>
Är någon vänlig, personlig och uppriktig i sitt bemötande, så är det troligare att jag i en svår situation är benägen att öppna mig för och söka hjälp hos den individen. Men som professionell, hur personlig får man bli? Hjälpen man ger ska kunna kvalitetsmätas, analyseras och ska framförallt vara objektiv. Hur kan den vara objektiv, när relationer sker två människor emellan och handlar minst lika mycket om personkemi som i att man kan tillämpa en viss metod? I intervjuer med individer som lider av svåra psykiska störningar, uppger i stort sett alla att det som hjälpt dem mest var en särskild person, sättet den tog sig tid, delade med sig av sin egen person och faktiskt tillät ett personligt band att uppstå mellan hjälparen och klienten. Att "gå en extra mil" (oj svengelska) och tänja på gränserna för sitt handlingsutrymme är alltså vad som faktiskt gör skillnad, men som socialarbetare får man inte, man har inte ens möjlighet, att göra detta. Kanske kommer man undan med det en gång, kanske två, men man kan inte göra det för alla. Och hur mycket ska man ge av sig själv för att faktiskt kunna hjälpa?

Fyfan vilket svårt yrke jag skaffar mig.
 

Dagens dilemma: re...

2 Läs mer >>
Varför vill man ha ett människovårdande yrke? Kan man ens göra någonting för någon annans skull? Handlar det snarare om att dämpa den ångesten som trycker på alla oss som är omedvetet övertygade om att det inte finns någonting sådant som "godhet", men som samtidigt önskar att så var fallet? Kanske är det en fråga om dålig fantasi.
 
Jag är ingen god människa. Jag är inte osjälvisk, självuppoffrande eller hyser någon tro på att saker så småningom kommer att bli bättre. Varför skulle världen plötsligt bli bättre när nutidens största prestationer innebär A) att lyckas som sångerska fast man är fet B) att uppfinna en grej som man sätter på pappmuggen så stressade amerikaner inte bränner sig när de hastar från Starbucks och på så vis hjälpa multimiljonchampinjonföretag att spara pengar på  helt förnuftiga stämningar, eller C) hitta en godtagbar förklaring (OBS det får inte ha med olja att göra!) till varför man mördar lille Ahmed och hans hundrafyrtio syskon med en bomb från sitt jetplan på sin glidande färd mot en klordoftande pool omgärdad av 40000W elstängsel i ett fattigt land som luktar apa, men det gör inget för man har D) en jävligt bra luftrenare? Varför? Precis.
 
Tro nu inte att jag är sämre än någon annan människa, bara för att jag har en svart syn på mänskligheten och kan skämta om allt från Förintelsen till Lasse Berghagen (även om det senare är svårare än det förra), nejnej, jag följer berusade gamlingar hem från krogen och lägger slantar i folks bössor precis som vem som helst, det är inte det som är grejen! Jag vägrar helt enkelt vara naiv. Ändå sitter jag här och skriver tvåtusen ord om hur man bäst kan hjälpa en familj som har taskig ekonomi. Varför gör jag det, jag som är så smart?
 
Så. jävla. smart.
 
Nu glömde jag bort vart jag villa komma.. Alltså jag hade en poäng. Tror jag. Jaja fortsättning följer.
..troligen inte.
 
 

Det kallas hybris ...

0 Läs mer >>
Jag betalade för The Revival Tour och såg Chuck Ragan nyss! Den du! I över tre timmar körde de klappvänliga folkrockdängor, nu är mina ben slut. Jag är inte van vid musik som är långsam fyrtakt och går att klappa till, och de hade en kvinna på scen och alla var välklädda i knäppt skjorta och skinnskor och jag visste inte alls hur man betedde sig. Men fan vad det var bra alltså!
 
På vägen hem misshandlade jag mentalt ett hundratal äckliga tonåringar med bleksminkade ansikten och kammat hår. Jo, jag är visst utklädd, jag föreställer en surfitta som kommer slå ut tio tänder på dig om du fortsätter störa mig! Och du kanske tror att du är utklädd till Edward Cunt, men ge mig två minuter så är du utklädd till en halvtaskig småtjyvs spräckta fängelseanus, BITCH.
 
Jaja. Allt är åt helvete.

egg salad.

0 Läs mer >>

Cock-fight.

2 Läs mer >>

Min säng luktar engelsmän och pms-ig, tokschleten och med färsk tenta i handen känner jag mig lite övergiven. Plugga och städa = vira in mig i täcket och låtsades att de var där allihop, c00l chey ba WÄÄÄÄH och äter deras bröd. Ynklig, vem, jag? h3h3h3h3.

This bitch ain't l...

1 Läs mer >>
Åh, vinkade av pojkarna vid bilen efter att de gjort frukost och dröjt alldeles för länge, så hade de ritat en teckning av oss och skrivit hälsningar och jag började nästan gråta, så. himla. fint. Fyfan vad fint det har varit, så underbara människor! Och jag ska ta en riktig bild på teckningen när jag inte har bråttom, ville bara visa den!

Jag fick en avsked...

2 Läs mer >>
Jag har aldrig träffat dem innan och jag vet inte vad de heter. Vad i helvete?! En fördel är att nästa alla är yngre än jag, så jag känner mig mycket vuxen, speciellt när jag får frågan vad jag gör till vardags, alltså, sådana som jag, som har lägenhet och så..? De är jättesöta förresten, lagar mat, försvinner på Ica och ursäktar sig för allting.

Det sitter sex bri...

3 Läs mer >>

Igår klippte jag e...

0 Läs mer >>
dagen började med kattgos, långmorgon, avokado och pressokaffe. dagen avslutades med dödsjympa och potatis-&purjolökssoppa (med färsk ingefära i, åh!) seee där, jag kan också njuta av tillvaron när det passar!
 
 

Why don't you ever...

1 Läs mer >>
Allt kändes bra och patienterna är så himla goa, åh, jag är så glad att jag var där idag fast jag sov tre timmar SERIÖST TRE TIMMAR hela mitt liv gör ont. Men ja, bra dag.

Älskar mitt jobb.

0 Läs mer >>
imorgon går jag till mitt (numera extra-) jobb för första gången på en månad, och förra helgen jag jobbade började så fantastiskt och slutade i en mardröm, så jag mår illa av nervositet och kan bara tänka på hur jag är för ung, för naiv, för blåögd, för mesig, för patetisk för det här. det handlar ju om folks liv för fan. men, nu har jag lovat, bindande avtal kostar att bryta, så jag tänker INTE MITT - DITT och SAMTALSTEKNIK och KOMPETENTTRYGGSTABILKOMPETENTTRYGGSTABILKOMPETENT!! TRYGG!! STABIL!! och imorgon kommer jag ha en trevlig dag med fina patienter, skratta oavbrutet och jag kommer bara jobba med mina favoritkollegor.
jo men visst, vi säger så. annars dör jag.
önska mig lycka till.

but monday we're o...

0 Läs mer >>
Fina pojkarna från Brighton har färdigställt sitt första album, och även om det är poppigare än vad jag brukar hålla mig till så måste jag erkänna att jag är svag för dessa dansanta toner (Five Doors Down är ju världens svängigaste popdänga)! ÅH lyssna nu! Får rysningar av Strength of Ten. Saknar dom, ska skapa en asfet bogseringsbåt och släpa England lite närmare. Igår bestämde sig P för att hälsa på efter nyår också, så jag är glad såhär på en fredag.
(klicka på bilden)

River Jumpers - Ch...