5 Läs mer >>
Någon ringde från ett företag jag inte minns vad det hette och ville att jag skulle komma på arbetsintervju. Jaha, sa jag. Ett skitsäljarjobb, kan tänkas, men jag är på bra humör idag och har ständig brist på pengar, så varför inte! Det kan ju inte bli värre än värdelöst. Dessutom är det måndag idag, och som alla vet betyder det nytt avsnitt av The Walking Dead hos Petter FINT! Hittade min gamla Rage Against the Machine-tröja och ett elefantörhänge också, gördigt som fan.

Jag kan ingenting om ...

1 Läs mer >>
Det börjar bli bråttom nu, kom och älska mig någon!
Fisk och Skaldjur i Svenska Vatten

Jag vill bara känna d...

3 Läs mer >>
Jag inser faktiskt att jag kommer över det. Inte än, och ni vet ju hur det är, att rester av vissa människor alltid kommer finnas kvar, bara ett litet minne eller något som man gjorde en gång, en påminnelse om någon förhoppning som aldrig slog in, men ändå... Ja, jättekonstigt att se allt man en gång trodde sig vilja ha i någon annans händer, jättekonstigt och lite illamåendeframkallande, men så mycket lättare att ställa sig utanför och andas lugnt, eller bara... bara bita ihop och skita i det! Det kan ju omöjligt finnas bara en väg som är rätt, för alla vägar - alla liv - slutar ändå på samma ställe och var man än hamnar lär man sig att göra det bästa av sina förutsättningar där och då. Vi hade aldrig funkat ihop, så istället för att sörja någonting jag inte har ska jag vara uppriktigt glad över allt jag fick istället. Mig själv, till exempel. (Och tio extra kilo, haha.) Nu hoppas jag alla har en jäkla bra vecka. Puss.

Och tiden går...

2 Läs mer >>

All made up! (Slice o...

0 Läs mer >>
Igår hade vi trerättersmiddag, goaste Olivia och jag, sen klädde vi ut oss och dansade bort natten till popmusik med David och Magnus (och ytterligare en drös hemskt snygga popare) som dessutom gjorde mängder av amerikanska pannkakor och såg på film hos mig hela dagen. Pinsamt förtjust i dem. Att fredagen blev under förväntan kan man alltså leva med utan problem.

En förtjusande helg!

2 Läs mer >>
gjorde asgodaste brödet OCH asgodaste avocadohummousen (helt ärligt, hur fan stavas det?!) imorse. Nu vet ni.
1 st avocado + 1 näve kikärtor + lite salt + lite citron + lite peppar.
plus lite sjukt gott, speciellt på mitt morots-/mejramsbröd.
SATAN vad jag är bra ibland!
(jag är full)

Matbloggen:

1 Läs mer >>
fast först hänga med bästa Petter, och efter detta ^ sista Slice of Life på RioRio.
Blir nog bra.
Eller, jag menar, vi gör det bra!

Blev pepp på helgen:

3 Läs mer >>
nowplz

Vill ha tillbaks det ...

2 Läs mer >>
Såg andra avsnittet hos the Mossberger's idag, det var också bra.
Spännande slut där också.
Jahapp.
Nu: tillbaks till rymden.

The Walking Dead pt. ...

1 Läs mer >>
...om min nya favoritblogg http://somethingaboutcats.blogg.se/, för att hon verkar vara en sjukt härlig tjej och allt är sådär vettigt, utan att få en att själv känna sig dålig och otillräcklig. Plus att jag älskar mat och någon som köper en klänning med katter på liksom, klart jag gillar.

Nu ska jag ta ett bubbelbad och tvätta ansiktet med laxermedel. Hejhej.

Kan ju tipsa

0 Läs mer >>
Jag har en löjlig kändiscrush på Jim i The Office. Så himla gullig. Sträcktittar från säsong ett. Merry Sunday y'all.

På tal om serier...

2 Läs mer >>
Ville ha ett perfekt tillfälle att se säsongsstarten av bästa serien, The Walking Dead, så jag tog det idag, på bakfyllan, med resterna av pizzan jag och Olivia gjorde. Jävlar alltså, hade glömt hur bra det är, skitbra första avsnitt också och vilket jävla slut!!!! Sjukt glad att jag inte såg det förrän idag, så jag kan kolla näst avsnitt så snart som imorgon, jag hade fan dött av att vänta en vecka. Ooooh, spännande!!!!!

The Walking Dead

2 Läs mer >>
...så jag ångrar mitt karriärsval, vill bli astronaut istället. jag är ju så hemskt dålig på känslor. vill rycka tag, ruska om och skrika, barnsliga saker som att jag ju också har brunt hår och lugg, vad fan är skillnaden?! trycker tillbaka allt och pratar med alla andra, skrattar högt och ständigt istället, har en bra kväll, en bra kväll. uppför mig helt normalt. insåg just att det faktiskt var det, en bra kväll. utan känslor blir allt bättre. jag trivs bra här, i rymden.
(tankar den också, när jag ändå är igång. perfekt för en tvätt- och städsöndag. I Rymden Finns Inga Känslor alltså. himla härlig film ju.)

I rymden finns inga k...

6 Läs mer >>
Jag kan ju börja med att upplysa om att jag, tillsammans med 160 andra studenter, läser första terminen på socionomprogrammet i Göteborg. När jag började där blev jag positivt överraskad över hur vettiga och sjyssta alla verkade vara, verkligen genuint bra människor! Helt galet! Jaja, till saken:

Igår hade vi en föreläsning om kön/genus. Vad är kön? Hur skapas kön? Biologiskt eller social konstruktion?, etc., och så småningom började man diskutera alla skillnader som görs från den där självklara första frågan: "Blev det en pojke eller en flicka?", vilket omedelbart medför en skillnad i hur man ser på barnet, vilka leksaker man köper, vilka sporter man uppmuntrar till och så, ni vet. Detta är nödvändigtvis ingenting man gör medvetet, inga ont smidda planer för att skapa en riktig girly-girl med välsminkade ögon och ett aningen mer tillbakadraget sätt än hennes jämnåriga klasskamrater med penis.

Någon börjar prata om hur man ser på folk som just klär sina barn i könsstereotypa kläder (ex. rosa prinsessklänning på en flicka, blå tröja med bilar till pojken, ni hajar), som om dessa föräldrar uppmuntrar könsskillnader och lägre lön och sämra villkor för kvinnor. Det diskuteras hur stor inverkan uppväxten egentligen har, om könet enbart konstrueras genom normer och förväntningar på hur man som man bör bete sig, eller om det finns vissa saker som är biologiskt manligt/kvinnligt (graviditet och fysiska könsorgan undantaget, givetvis, blabla). En student vräker i alla fall aggressivt ur sig något som:

Kan man inte lika gärna klä killarna i rosa, göra dem homosexuella och sabba deras förutsättningar från början då?!


...vilket leder till en kollektiv chockad inandning från 160 studenter och jävlar vad mitt hjärta höll på att smälla igenom bröstkorgen.

Å ena sidan, som föreläsaren då milt påpekade, har rosa förr varit en stereotypt manlig färg, som andats djärvhet och framåtanda, så enligt denna okunniga unga individ skulle alla män för hundra år sedan varit homosexuella, enbart av denna orsak? Å andra sidan, än sen om man har en homosexuell son? Skulle det vara så jävla fruktansvärt? Att det finns folk (må man se dem som okunniga, korkade eller onda), som inte anser att alla människor är lika mycket värda av olika anledningar, men detta var ändå någon som ska bli socionom. Hen ska alltså hjälpa människor i utsatta, svåra situationer, och så visar hen en sådan oförståelse för andra personer. Hur kan man anta att en missbrukare med försummade barn kommer tas emot, vid hjälpsökning hos liknande person? Själv har jag någon löjlig föreställning om att det är hur man är som individ, vad man gör för omgivningen och vilka värderingar man har som spelar roll, inte i vilket hål man föredrar att stoppa sitt kön. Oh naive little me, jaja, kanske är det jag som är dum.

Nå, låt hoppas att hen är en av ytterst få, samt att hen växer och mognar under utbildningens gång. (Eller misslyckas och väljer ett fruktansvärt förnderande och illa ansett yrke. Förlåt.) Jag blir fruktansvärt upprörd och ledsen av dylika uttalanden, i synnerhet då hen senare inte verkade inse att det var stötande över huvud taget. Kul om ni läste allt.

Om genus, människosyn...

0 Läs mer >>
Eftermiddag med fil och mandlar och mammas hemmagjorda björnbärssylt, gamla foton och bortglömt mode. Nu kilar jag på spelning på Henriksberg. Gillar den här dagen. Puss.

It's a friday night a...

0 Läs mer >>

Sleep your life away ...