Den enes mjöd, den andres bröd

0,5 liter porter, 1 pkt jäst, 1 msk soya, 2 msk sirap, ingefära och salt på en höft, släng i en näve russin, blanda i mjöl såklart, tills det blir rimlig konsistens.  Låt jäsa tre kvart, forma till något skoj, strö över lite linfrön, kör i ugnen på ~200C och satan så gott det blev.
Kan bli subs med spenat, avocado, tomat och gurka till lunch.

Kan bli tékakor med vitlöksost-ruccola-gurka-tomatröra till frukost.

Kommentarer:

1 amanda:

skriven

muuuuums!! ser jättegott ut! åt nybakat bröd till frukost idag också. men det var köpe från bageri. surdegsbröd är så snuskigt gott. men jag har inte riktigt hittat finessen man behöver för att lyckas med bröd... övning ger kanske färdighet?

2 sara:

skriven

shit vad himla gott & pröffsit det ser ut! nu vill jag också baka :D

3 Mikaela:

skriven

ser fantastiskt gott ut!

Kommentera här: